Jean X Billie

Projekt Ananasträd

Det pågår komponering av ett inlägg som tar en del tid att få färdigt, under tiden har jag bestämt mig för att posta någonting annat. 

För säkert ett par år sedan tittade jag på en video ang plantering av ananas vilket ledde till att jag tittade på flera YouTube videor för att finna mer information och sedan göra eget försök. Testade både ananas och avokade men ingen av mina försök gav resultat. Bestämde mig för några dagar sedan att göra ytterligare ett försök, började med en ananas och dagen efter vid konsumtion av ytterligare en satte jag även den i ett glas med vatten. Upptäckte då att bladen på den första ananasen redan påbörjat torkning. Tyckte ej det verkade lovande, tills jag såg på den första videon i detta inlägg (tydligen ska inte det spela någon roll). Har vid tidigare försök enbart testat glasmetoden, nu ikväll gjorde jag den första planteringen i jord. Ska ej ha hopp, tiden får avgöra. Undrar ifall jag använder fel sorts ananas, möjligt att det finns olika sorter(?). Botanik är ej mitt område.

Detta är någonting jag har gjort tillsammans med sonen som intresserat sig för att plantera, den tiden verkar dock vara över för att idag visade han noll intresse. Nu är det bara mamma som envisas med försök!

 

DSC_0082DSC_0095

DSC_0092DSC_0094DSC_0129

 

[youtube width=”640″ height=”360″]https://www.youtube.com/watch?v=BYh1LSXaSuY[/youtube]

[youtube width=”640″ height=”360″]https://www.youtube.com/watch?v=b0mhwAJM12U[/youtube]

 

Någon som redan planterat ananas och lyckats?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats