Jean X Billie

Planerar aktiviteter

Notering, eftersom vi själva bor i Stockholmsområdet så är de flesta utomhusaktiviteter nämnda i detta inlägg i just Stockholmstrakten.

Nu är det vår, sommarlovet närmar sig, känns som det blivit dags att påbörja planering för aktiviteter för barn. Med våren utökas möjligheterna vad gäller tillgängliga aktiviteter, dessutom nalkas sommaren och det innebär veckor av ledighet att försöka planera underhållning för. Vilket stress, eller hur? :-D. Det har redan planerats semestrar och barnens sommarlov är noterat i agendan.

Gröna Lund

Stockholms nöjespark Gröna Lund har öppnat sina portar för att ta emot glada besökare men jag har insett att så länge min son inte är tillräckligt gammal för att få åka det flesta av attraktionerna och jag ändå också behöver ett åkband som kostar 240 sek styck för att han vill att mamma ska åka med, så känns det som bortkastade pengar. Det blir 480 sek pluss inträde som kostar 110 sek styck så kommer summan upp i 590 sek. Sen behöver man äta och vill barnen alltid ha sockervadd eller/och annat, då kan totalsumman för 1 dag komma upp i 800 sek för enbart en vuxen och ett barn. Eftersom jag inte planerar åka karuseller för att jag tycker det är kul själv utan då enbart för sonens skull och eftersom han bara får tillträde till småbarns karusellerna, så känns det lite trist att lägga ut den summan på det man skulle få det för. Jag ser gärna att jag får valuta för mina pengar, vad det än handlar om. Så fungerar jag. Har man barn som uppfyller längdgräns på diverse attraktioner och kanske inte insisterar på att en förälder ska med på åkturerna så kommer de 800 sek till väl använding med en innehållsrik dag. Det är något jag sparar till framtiden. För de minsta finns alternativet Skansen, där kan dagen bli mer prisvärd.

Webbsida: http://www.gronalund.com

Fjärilshuset

Sonen har aldeless nyligen blivit entusiastisk över hajar, speciellt imponerad är han av den urtida bjässen Megalodeon. Fjärilshuset adverterar just nu runt om i stan en ny utställning med vithajen och dessa har uppmärksammats av sonen. Vi planerar inför ett besök, är säker på att besöket kommer värderas och talas om långt fram i tiden. Återkommer absolut med inlägg från besöket.

Fjärilshuset Haga Ocean Vithajen Great White
The Great White Shark exhibit Fjärilshuset
Fjärilshuset vithajen
Vithajen utställning, Fjärilshuset Haga Ocean

För er som inte vet var nånstans Fjärilshuset finns nånstans så kan jag nämna att det ligger i Solna. Address och annan nyttig information finns på hemsidan.

Webbsida: http://fjarilshuset.se

Aquaria

Vi ska även göra ett besök på vattenmuseumet Aquaria på Djurgården. Där blir det upptäcksfärd genom fuktig regnskog, tropiska hav och färgsprakande korallrev. Även på Aquaria finns det hajar att se. Bra att veta A-Ö sidan innehåller information inför besöket som kan vara värt att läsa: http://www.aquaria.se/Infor-besoket/Bra-att-veta-A-O/, där uppges regler angående barnvagn och fotografering, t.e.x.

Aquaria haj sjöhäst
Aquaria på Djurgården

 

Jag vill tipsa er om att ett årskort för en vuxen person kostar 300 sek och att den gäller för fri entré till Gröna Lund samt 30% på entrépriset hos Furuviksparken, Skara Sommarland och Kolmårdens Djurpark.

Webbsida: http://www.aquaria.se

Kolmården

Även Kolmårdens Djurpark är inkluderat i våra sommarplaner 2015. Vi besökte Kolmården senast 2013 så det är dags för en återtur. 1-dagsentré biljett för vuxen kostar 399 sek och biljett för barn går på ca minus 50 sek. Läs finstilt under Aquaria ovan för entrérabatt.

kolmården

 

Webbsida: http://www.kolmarden.com

 

Ovannämna punker är sysslor som kräver att man åker någonstans och som kostar åtminstånde ett par hundra kronor. Har letat ny inspiration online, finns många toppentips, valt ut några som jag är övertygad att det kommer att antingen ge underhållning eller stimulera utveckling eller både och i detta hushåll.

Vattenmelon Slushies

Första inomhussysslan jag tänker introducera är något för köket, vilket är vattenmelon slushies. Vi ska själva testa detta idag när sonen kommit hem, han tycker om att hjälpa till i köket så vi kommer att ha skoj. Min man visade mig en video igår på ett enkelt recept, den är helt naturlig, innehåller inget socker. Denna slushie är nyttig och det finner jag som bra alternativ till de onyttiga som erbjuds av diverse säljare som t.e.x Andy’s. Vi undviker det mesta vad gäller socker, därför är alternativ alltid intressanta.

[youtube width=”640″ height=”360″]https://www.youtube.com/watch?v=GwkJRZ0U81g[/youtube]
Tack Joanne, för tipset!

Uppdat: Nu tog det längre tid än förväntat att avsluta inlägget så vi har hunnit göra denna slushie innan posten publicerats, kommer uppdatera bloggen ang. detta. 

Länkar

Det finns många mammabloggar där mammorna delar med sig av sina bästa tips, jag har kollat in några och vill länka er till utvalda. Följ länkarna nedan för diverse tips på underhållning.

Idé från Not Just A Housewife
Drive-in biograf med kartongbil

Idé från Play At Home Home
Stora frågeboken (behöves skrivare, pärm och hålslagare)

Idé från Tinker Lab
Stop motion animation

Idé från Bright Star Kids
Kul kanvas konst

Idé från It’s Always Autumn
Marshmallow katapult

http://www.barnistan.se
http://www.barnsemester.se

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats